WC verstopping Amsterdam Zuidoost

Wij werden door een concullega gebeld met de vraag of wij konden ondersteunen bij een wc verstopping in Amsterdam Zuidoost in een kinderdagverblijf. Hij heeft daar een week eerder een nieuwe buitenriolering geplaatst met de aansluiting op het riool. De verstopping zou daardoor onmogelijk vanuit die installatie kunnen komen. De reden waarom wij worden ingeschakeld is vanwege onze compleet uitgeruste bus. In deze video nemen wij u mee hoe een dergelijke verstopping wordt verholpen.

WC papier en kinderen gaan voor loodgieters goed samen

Eenmaal op locatie zijn we snel gaan een inspectie gaan doen op de eerste toiletgroep. Wij hebben hier het e.e.a. geprobeerd zonder succes. Omdat er meerdere putten aanwezig waren om het pand, moesten we wachten met ontstoppen, dit omdat we niet wisten welke put we moesten gebruiken. Onze bus heeft een watertank van 500 liter en deze is genoeg om 7 minuten op volle kracht te ontstoppen.

Wij hebben hier niet de toiletgroepen geplaatst en daarom niet goed op de hoogte hoe alles was geïnstalleerd. Uiteindelijk bleek er nog een toiletgroepje te zijn met kleinere toiletten waar de kinderen ook naar de wc gaan. Hier zat uiteindelijk een deel van het probleem.

Loodgieter Amsterdam Hogedruk spuitkop

Loodgieter Amsterdam Hogedruk spuitkop

De combinatie van meerdere ontstoppingstechnieken hebben ertoe geleid dat de ontstopping is geslaagd. U kunt in de video zien dat de wasbak direct doorloopt. Kinderen en toiletpapier zijn een goede combinatie voor ons, minder voor onze opdrachtgevers. Wij adviseren kinderen goed te leren hoeveel velletjes zij dienen te gebruiken. Ons werk hebben we naar tevredenheid uitgevoerd en de toiletten waren weer allemaal toegankelijk.

 WC verstopping Amsterdam Zuidoost met de juiste technieken aanpakken

De combinatie van vacuum en de spuitkop onder extreem hoge druk hebben tot de ontstopping geleid. Het kinderdagverblijf is weer geholpen, maar het advies van onze concullega was toch te laten kijken naar de manier van installatie van de toiletgroepen. Dat komt door het gebruik van haakse bochten. Dit hoeft niet altijd een probleem te zijn, maar kan in sommige gevallen wel een issue zijn.

Onze services bij deze opdracht: Wc verstopt Amsterdam, Rioolservice Amsterdam, Loodgieter Amsterdam