Het blijft bijzonder om dagelijks te vernemen van mensen wat iedereen door zijn of haar wc spoelt. De telegraaf heeft gisteren een leuk artikel geplaatst over wat er in een plaats in Engeland gebeurd. Kijkers zijn gewaarschuwd, er staan hele vieze afbeeldingen in dit artikel. Hieronder het verhaal (de bron is de Telegraaf):

Engelsen gooien ongeveer alles door riool

’Stop met ragout door het toilet spoelen’

MANCHESTER – Het Engelse waterschap heeft inwoners gevraagd geen etenswaren meer in het riool te storten nadat zich in Ipswich een enorme hoop had gevormd van Yorkshire pudding, een soort ragout.

De ragouthoop.

Yorkshire pudding was ooit een lokaal streekgerecht, maar is inmiddels overal in Engeland verkrijgbaar. „Zelfs onze vrienden van het waterschap in Yorkshire zouden dit niet appreciëren”, grapte het lokale waterschap in Ipswich.

Poep en plas

In de regio van waterschap Anglian Water, het oosten van Engeland, worden ieder jaar 30.000 verstoppingen gemeld – ongeveer één per kwartier. De Engelsen gooien massaal van-alles-en-nog-wat in het toilet, restaurants spoelen dagelijks tientallen liters vetten en oliën door.

Deze vetberg moest eerder met pikhouwelen te lijf worden gegaan.

„Riolen zijn geen prullenbakken: het enige wat doorgespoeld kan worden, is poep, plas en wc-papier”, zo benadrukt het waterschap nog maar eens.