24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar! Klik & Bel Direct

Nieuws

Geen onderdeel van een categorie

Kijk uit voor malafide loodgieter en tussenhandelaren

Schokkend nieuws: Oplichters in Loodgieter Land

Waar iedere Loodgieter en ontstoppingsbedrijf allang op de hoogte was van oplichters in onze branche. Wij wilden er al langer een blog over schrijven, maar geen idee eigenlijk waarom niet. Misschien omdat negativiteit niet verkoopt.

Wij zijn al jaar in jaar uit bezig om onze reputatie. Helaas komt het vaak voor dat er partijen bovenin Google kunnen staan in de advertenties. Hier komt geen enkele kwaliteit aan te pas. Degene met de grootste portemonnee staat bovenaan. Althans degene die dus weet dat je iedere klik investering in Google moet terugverdienen.

Vervelend voor de consument maar ook voor ons!

Wat mensen vaak niet beseffen is dat iedere ontstoppingsdienst enorm veel geld per dag en dus per maand uitgeeft aan Google marketing. Wij zoeken altijd de balans op tussen posities en het rendement. Veel mensen zijn er niet van op de hoogte dat wij soms wel 70 tot 100 Euro per opdracht bij Google investeren. Iedereen kan bedenken dat er wel wat verdiend moet worden aan alle kanten.

Je hebt je bus, hele dure spuitinstallaties, rioolveren die onderhevig zijn aan vervangen, eventuele garantiekwesties, brandstof, verzekeringen, personeel, bedrijfskleding enz enz

Eerlijkheid duurt het langst

Omdat wij dagelijks tientallen mensen helpen bij hun riool of afvoer verstoppingen, kennen wij de markt en begrijpen wij enorm goed dat je naast kwaliteit leveren eerlijk moet zijn. Wij communiceren onze prijzen op de website, aan de telefoon als je bent en voordat wij überhaupt beginnen met werken nemen wij onze werkzaamheden en bijbehorende kosten met je door.

“Onze kosten nemen wij door aan de telefoon als je belt, ze staan op de website en voordat wij beginnen met werken nemen wij deze nogmaals mondeling met je door. Dat is één van de belangrijke pijlers bij MMA. Wij wensen naast nog een hele langdurige voortzetting van ons bedrijf gewoon goed te doen en dé betrouwbare ontstoppingsdienst te zijn”

Wat de Telegraaf erover schreef

’Pas op voor loodgieters bovenaan in Google’

De titel van het artikel laat niet veel tot de verbeelding over. Het behoeft echter wel een nuance. Het gaat namelijk echt om het advertentie-gedeelte. Daar kan iedereen zich op inkopen. Lees het artikel en neem hun tips ten harte. Wij werken gelukkig al sinds jaar en dag op deze manier. Transparantie en kwaliteit.

Hoeveel last wij er zelf van hebben? Partijen als deze kunnen voor foute klikken zorgen, onbetrouwbare bedrijven maakt dat mensen nog meer gaan zoeken, wat zich vertaald in een lagere conversie. Dit betekend meer klikkers voordat mensen besluiten zaken met je te doen. Helaas is dit een keiharde realiteit waar wij niks aan kunnen doen.

“Als je in nood op Google zoekt naar een loodgieter, wees dan erg voorzichtig met bedrijven die bovenaan in de zoekresultaten verschijnen. Vaak gaat het om louche bemiddelaars, concludeert De Consumentenbond.”

Waarom wij altijd garantie geven en eerlijke prijzen hebben?

Simpelweg omdat wij nog 25 jaar met ons vak bezig willen zijn. Wij investeren naast bergen geld in Google ook heel veel geld aan onze website, bus, apparatuur verzekeringen, pensioenen enz enz.

“Wist je dat wij soms wel 70 tot 100 Euro investeren om 1 klant via Google te krijgen?”

Dit betekend dus zeker niet dat een bedrag van 600 tot 800 Euro is gerechtvaardigd bij een simpele afvoer verstopping. Wij communiceren altijd helder onze tarieven. Deze staan ook altijd gewoon op onze websites.

Wil je worden geholpen met je afvoer verstopping of rioolverstopping? Wij zijn echt de best uitgeruste Ontstoppers in de regio’s waar wij websites hebben. De lokale vakman bereik je gewoon via ons 085 nummer. Dit nummer is nodig in onze telefooncentrale om je altijd bij de dienstdoende loodgieter te krijgen. Je kunt je voorstellen dat wanneer je dag en nacht bezig bent je in ploegendiensten moet werken.

Wil je goed worden geholpen? Bel dan nu 085-188 199.

Geen onderdeel van een categorie

Billendoekjes doorspoelen

Billendoekjes doorgespoeld

Is het u wel eens overkomen? Billendoekjes doorgespoeld en nu is uw wc verstopt? Dit behoort absoluut tot de mogelijkheden. Verderop in dit artikel verwijzen naar een aantal mythes en komen wij met een aantal oplossingen.

Billendoekjes doorspoelen of vochtige doekjes

Het is een wezenlijk verschil om billendoekjes door te spoelen of vochtige doekjes. Feitelijk zijn alleen wc papier en vochtig wc papier geschikt om door te spoelen. Keukenpapier is al een item wat wij niet adviseren als loodgieters. Het ligt ook grotendeels aan de manier van uw riolering. Ik woon zelf in een appartement waarbij mijn wc pot of toilet direct op de standleiding is aangesloten. Een verstopte wc zullen we hierdoor niet snel last van hebben.

Wij komen echter vaak genoeg bij verstopte wc’s die alleen al door teveel wc papiergebruik verstopt raken. Kinderen zijn hierin altijd in het spel en slechte installaties bij hangende toiletten. Ons advies houd een oogje in het zeil wanneer iemand uw hangend toilet installeert om na te gaan of de leidingen wel de juist manier van installeren hebben.

Het is zover billendoekjes door de wc gespoeld

De huidige billendoekjes zijn in eerste instantie al slecht voor het milieu. Ze ingrediënten weinig aan de verbeelding over. Daarnaast zijn ze doorgaans niet biologisch afbreekbaar waardoor het een extra klus is voor de reinigingsdiensten. Nu is dit niet geheel onoverkomelijk maar het is verre van ideaal.

Is uw wc verstopt door de doekjes die u door uw wc heeft gespoeld. U kunt hier klikken om ons advies te zien wat u hierbij kunt ondernemen om zelf uw verstopt wc te ontstoppen. Desgewenst kunt u ons altijd inschakelen. MMA Loodgieters werken door het hele land en staan altijd standby om dag en nacht te helpen.

Wat u beter nog meer niet door uw wc kunt spoelen?

Naast de billendoekjes, keukenpapier en andere papiersoort, raden wij ten strengste af om olie en vet door uw leidingen te spoelen. Stelt u zich eens voor dat iedereen in mijn appartementencomplex dit zou doen. Stel dat we met 10 huishoudens op 1 standleiding zijn aangesloten, dan betekend dit waarschijnlijk dat wij als loodgieter 1 keer per jaar de rioolleiding mogen ontstoppen. Voor ons goed werk, maar een enorm dure aangelegenheid.

Wij hebben recent een ontstoppingsklus in Amsterdam Zuidoost gedaan bij een kinderdagverblijf. Hier kunt het artikel lezen en wat er gebeurd wanneer er kleine kinderen teveel wc papier of ook billenboekjes doorspoelen. Wanneer de leidingen haakse bochten moeten maken kan het toch snelle voor problemen zorgen.

Leuk artikel over afvoeren en koffieprut

Er bestaan veel mythes over wat helpt om uw leidingen schoon te houden. Wij adviseren 1 keer in de maand een emmer water door afvoer te spoelen. Er bestaat ook bij veel mensen het idee dat koffieprut een goed middel zou zijn. Hier kunt u lezen dat deze vlieger zeker niet opgaat.

heeft u vragen of wilt u dat wij uw wc verstopping komen verhelpen of een verstopte afvoer, of een rioolverstopping? Wij staan iedereen dagelijks door vrijwel het hele land bij met hun verstoppingen.

 

 

Geen onderdeel van een categorie

WC verstopping Amsterdam Zuidoost kinderdagverblijf

WC verstopping Amsterdam Zuidoost

Wij werden door een concullega gebeld met de vraag of wij konden ondersteunen bij een wc verstopping in Amsterdam Zuidoost in een kinderdagverblijf. Hij heeft daar een week eerder een nieuwe buitenriolering geplaatst met de aansluiting op het riool. De verstopping zou daardoor onmogelijk vanuit die installatie kunnen komen. De reden waarom wij worden ingeschakeld is vanwege onze compleet uitgeruste bus. In deze video nemen wij u mee hoe een dergelijke verstopping wordt verholpen.

WC papier en kinderen gaan voor loodgieters goed samen

Eenmaal op locatie zijn we snel gaan een inspectie gaan doen op de eerste toiletgroep. Wij hebben hier het e.e.a. geprobeerd zonder succes. Omdat er meerdere putten aanwezig waren om het pand, moesten we wachten met ontstoppen, dit omdat we niet wisten welke put we moesten gebruiken. Onze bus heeft een watertank van 500 liter en deze is genoeg om 7 minuten op volle kracht te ontstoppen.

Wij hebben hier niet de toiletgroepen geplaatst en daarom niet goed op de hoogte hoe alles was geïnstalleerd. Uiteindelijk bleek er nog een toiletgroepje te zijn met kleinere toiletten waar de kinderen ook naar de wc gaan. Hier zat uiteindelijk een deel van het probleem.

Loodgieter Amsterdam Hogedruk spuitkop

Loodgieter Amsterdam Hogedruk spuitkop

De combinatie van meerdere ontstoppingstechnieken hebben ertoe geleid dat de ontstopping is geslaagd. U kunt in de video zien dat de wasbak direct doorloopt. Kinderen en toiletpapier zijn een goede combinatie voor ons, minder voor onze opdrachtgevers. Wij adviseren kinderen goed te leren hoeveel velletjes zij dienen te gebruiken. Ons werk hebben we naar tevredenheid uitgevoerd en de toiletten waren weer allemaal toegankelijk.

 WC verstopping Amsterdam Zuidoost met de juiste technieken aanpakken

De combinatie van vacuum en de spuitkop onder extreem hoge druk hebben tot de ontstopping geleid. Het kinderdagverblijf is weer geholpen, maar het advies van onze concullega was toch te laten kijken naar de manier van installatie van de toiletgroepen. Dat komt door het gebruik van haakse bochten. Dit hoeft niet altijd een probleem te zijn, maar kan in sommige gevallen wel een issue zijn.

Onze services bij deze opdracht: Wc verstopt Amsterdam, Rioolservice Amsterdam, Loodgieter Amsterdam

Geen onderdeel van een categorie

Wat men allemaal door de wc en afvoer spoelt

Het blijft bijzonder om dagelijks te vernemen van mensen wat iedereen door zijn of haar wc spoelt. De telegraaf heeft gisteren een leuk artikel geplaatst over wat er in een plaats in Engeland gebeurd. Kijkers zijn gewaarschuwd, er staan hele vieze afbeeldingen in dit artikel. Hieronder het verhaal (de bron is de Telegraaf):

Engelsen gooien ongeveer alles door riool

’Stop met ragout door het toilet spoelen’

MANCHESTER – Het Engelse waterschap heeft inwoners gevraagd geen etenswaren meer in het riool te storten nadat zich in Ipswich een enorme hoop had gevormd van Yorkshire pudding, een soort ragout.

De ragouthoop.

Yorkshire pudding was ooit een lokaal streekgerecht, maar is inmiddels overal in Engeland verkrijgbaar. „Zelfs onze vrienden van het waterschap in Yorkshire zouden dit niet appreciëren”, grapte het lokale waterschap in Ipswich.

Poep en plas

In de regio van waterschap Anglian Water, het oosten van Engeland, worden ieder jaar 30.000 verstoppingen gemeld – ongeveer één per kwartier. De Engelsen gooien massaal van-alles-en-nog-wat in het toilet, restaurants spoelen dagelijks tientallen liters vetten en oliën door.

Deze vetberg moest eerder met pikhouwelen te lijf worden gegaan.

„Riolen zijn geen prullenbakken: het enige wat doorgespoeld kan worden, is poep, plas en wc-papier”, zo benadrukt het waterschap nog maar eens.

 

Geen onderdeel van een categorie

Blog van je loodgieter in Amsterdam

Hierbij een korte blog van je loodgieter in Amsterdam. Wij hebben weer een prachtig weekeinde achter de rug met een aantal spoedklussen. Weer 3 restaurants geholpen. Je zou bijna denken dat we ze zelf verstoppen 🙂 Toeristen zullen wel maling aan de restaurants hebben schat ik zo in.

We hebben deze week wederom geen enkele garantie hoeven uitvoeren. Dit betekend dat wij onze ontstoppingen weer top hebben uitgevoerd. We hebben weer 5 keukenverstoppingen, 6 wc verstoppingen en 2 rioolverstoppingen verholpen. We hebben voor een vaste relatie even ondersteund bij een rioolverstopping op grote afstand. Onze bussen zijn zo uitgebreid uitgerust dat onze concullega’s ons ook geregeld inzetten.

Deze week hebben wij weer een nieuwe animatievideo op YouTube gezet en een aantal reviews op onze website. De animatievideo is gemaakt voor onze homepage. Wij zijn benieuwd naar uw mening. Laat hier gerust een reactie achter, dit waarderen wij enorm.

Geen onderdeel van een categorie

Ontstopping PC Hooftstraat

Wij werden gebeld door een winkel uit de PC Hooftstraat. De winkel had last van een verstopte afvoer. Gelukkig weten ze ons ook in de duurste straat van Nederland te vinden.

Het was een prachtige dag in de mooiste stad van Nederland. De manager van de winkel is tevreden en daarom wilde ze mij nog wel even filmen toe ik uit de winkel kwam nadat de verstopping vakkundig was verholpen. Op naar de volgende klus. Hier kunt u onze video zien.

Geen onderdeel van een categorie

koffieprut als ontstoppingsmiddel

Wij hebben in Amsterdam bij een klein koffiewinkelje de verstopte afvoer ontstopt. Nu gaan er veel verhalen rond over koffieprut of koffiedik en dat dit de afvoer zou reinigen. De nrc schreef er bijvoorbeeld een leuk artikel over. Meerdere websites met slimme adviezen en oude weetjes geven te kennen dat koffieput/drap/dik zou bijdragen aan schone leidingen.

Het overal advies is het koffiedik in de GFT bak te gooien. Een koffiezaak spoelt natuurlijk de houder van de gemalen bonen af onder de kraan. Het koffieprut zal in de vuilsnisbak belanden en de restanten worden dus afgespoelt. Je zou dus verwachten dat een afvoer van een koffiewinkel nooit verstopt zou moeten raken. Zeker als daar de hele dag 365 dagen per jaar restantjes koffieprut door de leiding wordt gespoeld.

Loodgieter Amsterdam koffiehouder

MMA Loodgieter Amsterdam is van mening, niet het koffieprut door de afvoer te spoelen. Gebruik uw koffieprut of koffiedik gerust als bemesting in de tuin. Het schijnt dat grote koffieketens al jarenlang gratis hun koffieprut aannbieden ten behoeve van tuinvoeding. Er gaan nog meer oplossingen of rariteiten over koffieprut rond maar daar gaan wij geen uitspraak over doen. Onze logische conclusie is dat wij adviseren de koffieprut niet door de leidingen te spoelen.

Hier kunt u de betreffende ontstoppingsklus op video vinden. Veel kijkplezier en wij hopen u hiermee iets wijzer te hebben gemaakt. Hieronder kunt u lezen hoe wel een echt natuurlijk ontstoppingsmiddels kunt maken. Wat heeft u nodig? Azijn, soda en warm water.

1 Meng een half kopje soda in een bakje water.
2 Zorg voor een goede oplossing.
3 Giet dit in de afvoer.
4 Giet daarna een bakje azijn in de afvoer. Kijk uit voor de omgeving dit gaat bruisen.
5 Na een kwartier tijd giet u hier 1 a 2 liter net gekookt water overheen.

Dit proces kunt u een aantal maal herhalen of maandelijks uitvoeren.

Loodgieter Amsterdam koffieprut

Geen onderdeel van een categorie

Blog week van een loodgieter in Amsterdam

Hierbij weer een wekelijkse blog van de beste loodgieter in Amsterdam. Wij zijn nu enkele weken voor ons zelf bezig en de samenwerking met MMA Loodgieter loopt perfect. WIj krijgen genoeg werk vanuit ons netwerk, de website en de groep. Geen spijt van het besluit om een eigen bedrijf te beginnen.

De website is echt ons paradepaardje en we vallen dan ook op. We zijn al gebeld door wat concullega’s. Dan weet je dat op het goede spoor zit. Wij investeren enorm veel in ons bedrijf en onze kennis. Uiteindelijk kun je je hiermee onderscheiden en wij zijn hier voor de long run.

Amsterdam is een prachtige omgeving om in te werken en de horeca weet ons goed te vinden. Wij zijn deze week in 2 restaurants geweest waar een andere partij al is geweest. De verstopping kwam helaas al snel weer terug. Omdat wij verschillende gereedschappen hebben om een verstopping goed te verhelpen is onze oplossing altijd de juiste. Verder hebben wij het leidingwerk voor een aannemer verzorgt in de nieuw te bouwen appartementen aan het IJ in Amsterdam. We hebben nog 2 wc vertoppingen verholpen en 3 verstopte keukenafvoeren. Wij hebben naar onze ontstoppingswerkzaamheden nog 1 remeha cv ketel geplaatst. De klant had deze al los gekocht en verzocht of wij deze wilde ophangen. Er belde ook een meneer in of wij met spoed nog een verwarmingselement konder ontkoppelen en een designelement wilde plaatsen. Hier draaien wij onze handen niet voor om. Allemaal tevreden klanten geworden.

Al met al een productieve week waar we een bevrediging gevoel aan over hebben gehouden.

Geen onderdeel van een categorie

Rioolservice Amsterdam

Met deze video nemen wij u graag mee met onze werkzaamheden. Wij zijn gebeld vanwege een grote stank in meerdere woningen in Amsterdam. Hieruit kunnen wij als specialist in verstoppingen meteen de nodige conclusies trekken.

Wat hebben wij gedaan om deze rioolverstopping in Amsterdam te verhelpen? Wij hebben met een zeer krachtige hogdrukontstopper 50 meter onder de grond de verstopping verholpen. Zo is het dus mogelijk dat u wel degelijk afhankelijk bent van wat uw buren door her riool spoelen. De witte brokken die u ziet liggen zijn de vastgekoekte zware verstoppingsbrokken. U kunt dus zien dat de volledige riolering van binnen is gereinigd. Alle verstoppingen zijn los en verwijderd.

Uiteraard zijn wij ook gespecialiseerd in kleine keukenverstoppingen of verstoppingen in wc’s.

Rioolservice Amsterdam - Grote rioolverstopping

Rioolservice Amsterdam – Grote rioolverstopping

 

Geen onderdeel van een categorie

Professionele rioolveer verlengen

In de korte video kunt u zien hoe wij een professionele rioolveer verlengen. Doordat de rioolveer vrijwel onbeperkt kan worden verlengd is het mogelijk om de dieptst liggende verstoppingen te ontstoppen. De rioolveer maakt een roterende beweging waardoor deze direct de leidingen van binnen reinigt.

De rioolveer is enorm stijf doch flexibel genoeg om de scherpste bochten te kunnen nemen zonder schade toe te brengen aan het leidingwerk.