Wij hebben in Amsterdam bij een klein koffiewinkelje de verstopte afvoer ontstopt. Nu gaan er veel verhalen rond over koffieprut of koffiedik en dat dit de afvoer zou reinigen. De nrc schreef er bijvoorbeeld een leuk artikel over. Meerdere websites met slimme adviezen en oude weetjes geven te kennen dat koffieput/drap/dik zou bijdragen aan schone leidingen.

Het overal advies is het koffiedik in de GFT bak te gooien. Een koffiezaak spoelt natuurlijk de houder van de gemalen bonen af onder de kraan. Het koffieprut zal in de vuilsnisbak belanden en de restanten worden dus afgespoelt. Je zou dus verwachten dat een afvoer van een koffiewinkel nooit verstopt zou moeten raken. Zeker als daar de hele dag 365 dagen per jaar restantjes koffieprut door de leiding wordt gespoeld.

Loodgieter Amsterdam koffiehouder

MMA Loodgieter Amsterdam is van mening, niet het koffieprut door de afvoer te spoelen. Gebruik uw koffieprut of koffiedik gerust als bemesting in de tuin. Het schijnt dat grote koffieketens al jarenlang gratis hun koffieprut aannbieden ten behoeve van tuinvoeding. Er gaan nog meer oplossingen of rariteiten over koffieprut rond maar daar gaan wij geen uitspraak over doen. Onze logische conclusie is dat wij adviseren de koffieprut niet door de leidingen te spoelen.

Hier kunt u de betreffende ontstoppingsklus op video vinden. Veel kijkplezier en wij hopen u hiermee iets wijzer te hebben gemaakt. Hieronder kunt u lezen hoe wel een echt natuurlijk ontstoppingsmiddels kunt maken. Wat heeft u nodig? Azijn, soda en warm water.

1 Meng een half kopje soda in een bakje water.
2 Zorg voor een goede oplossing.
3 Giet dit in de afvoer.
4 Giet daarna een bakje azijn in de afvoer. Kijk uit voor de omgeving dit gaat bruisen.
5 Na een kwartier tijd giet u hier 1 a 2 liter net gekookt water overheen.

Dit proces kunt u een aantal maal herhalen of maandelijks uitvoeren.

Loodgieter Amsterdam koffieprut