Billendoekjes doorgespoeld

Is het u wel eens overkomen? Billendoekjes doorgespoeld en nu is uw wc verstopt? Dit behoort absoluut tot de mogelijkheden. Verderop in dit artikel verwijzen naar een aantal mythes en komen wij met een aantal oplossingen.

Billendoekjes doorspoelen of vochtige doekjes

Het is een wezenlijk verschil om billendoekjes door te spoelen of vochtige doekjes. Feitelijk zijn alleen wc papier en vochtig wc papier geschikt om door te spoelen. Keukenpapier is al een item wat wij niet adviseren als loodgieters. Het ligt ook grotendeels aan de manier van uw riolering. Ik woon zelf in een appartement waarbij mijn wc pot of toilet direct op de standleiding is aangesloten. Een verstopte wc zullen we hierdoor niet snel last van hebben.

Wij komen echter vaak genoeg bij verstopte wc’s die alleen al door teveel wc papiergebruik verstopt raken. Kinderen zijn hierin altijd in het spel en slechte installaties bij hangende toiletten. Ons advies houd een oogje in het zeil wanneer iemand uw hangend toilet installeert om na te gaan of de leidingen wel de juist manier van installeren hebben.

Het is zover billendoekjes door de wc gespoeld

De huidige billendoekjes zijn in eerste instantie al slecht voor het milieu. Ze ingrediënten weinig aan de verbeelding over. Daarnaast zijn ze doorgaans niet biologisch afbreekbaar waardoor het een extra klus is voor de reinigingsdiensten. Nu is dit niet geheel onoverkomelijk maar het is verre van ideaal.

Is uw wc verstopt door de doekjes die u door uw wc heeft gespoeld. U kunt hier klikken om ons advies te zien wat u hierbij kunt ondernemen om zelf uw verstopt wc te ontstoppen. Desgewenst kunt u ons altijd inschakelen. MMA Loodgieters werken door het hele land en staan altijd standby om dag en nacht te helpen.

Wat u beter nog meer niet door uw wc kunt spoelen?

Naast de billendoekjes, keukenpapier en andere papiersoort, raden wij ten strengste af om olie en vet door uw leidingen te spoelen. Stelt u zich eens voor dat iedereen in mijn appartementencomplex dit zou doen. Stel dat we met 10 huishoudens op 1 standleiding zijn aangesloten, dan betekend dit waarschijnlijk dat wij als loodgieter 1 keer per jaar de rioolleiding mogen ontstoppen. Voor ons goed werk, maar een enorm dure aangelegenheid.

Wij hebben recent een ontstoppingsklus in Amsterdam Zuidoost gedaan bij een kinderdagverblijf. Hier kunt het artikel lezen en wat er gebeurd wanneer er kleine kinderen teveel wc papier of ook billenboekjes doorspoelen. Wanneer de leidingen haakse bochten moeten maken kan het toch snelle voor problemen zorgen.

Leuk artikel over afvoeren en koffieprut

Er bestaan veel mythes over wat helpt om uw leidingen schoon te houden. Wij adviseren 1 keer in de maand een emmer water door afvoer te spoelen. Er bestaat ook bij veel mensen het idee dat koffieprut een goed middel zou zijn. Hier kunt u lezen dat deze vlieger zeker niet opgaat.

heeft u vragen of wilt u dat wij uw wc verstopping komen verhelpen of een verstopte afvoer, of een rioolverstopping? Wij staan iedereen dagelijks door vrijwel het hele land bij met hun verstoppingen.